Dagje het noorden van Portugal verkend
Blijf op de hoogte en volg Margot
19 Augustus 2009 | Portugal, Fátima
We stonden echter op en tot onze verrassing was het een grijze ochtend. Jaja Inge geen saai weer meer hier.
We hebben als alternatief de auto gepakt en zijn naar mooi nationaal park met de noordgrens van portugal met spanje geweest. Terwijl we in het park rondreden werd het weer beter en de rest van de dag was het weer lekker warmpjes. We hebben een paar mooie kleine plaatjes in het nationaal park bezocht, de plaatsnamen weet ik zo niet meer maar dat zoeken we op op de kaart.
Op de terugweg naar Porto zijn we gestopt bij Braga. We hebben eerst het oude centrum bezocht. Prachtige gebouwen. Daarna naar de Bom Jesus op de berg. Dit is het Rome van Portugal. Erg de moeite waard. Vanavond weer heerlijk uit eten geweest bij een goed restaurantje hier in Porto.
Morgen rijden we naar Fatima en we maken tussenstops in Aveiro, Coimbra en Batalha. We blijven vervolgens twee nachten in Fatima..
Veel groetjes van ons. Peter en Margot
19 Augustus 2009 - 23:27
Wim Mieke:
neem even een kijkje in de kathedraal van bataihla,,,in ieder geval ligt ie schitterend in het zicht van de snelweg.kekmar mIsschien kom je mafra nog tegen geweldige blokbetonkerk,nou leuk te lezen allemaal -
19 Augustus 2009 - 23:28
Wim Mieke :
hier is een hittegolf in nederland -
20 Augustus 2009 - 09:35
Wim Mieke:
alcobaza ben ik vergeten kom je daar ook? mooie INEZ enzo kerk ,okee drink veel water i p v port he -
21 Augustus 2009 - 22:39
Wim Mieke:
brand in noordportugal en bij sintra,strandgevaar in albufera..okee kom maar gezellig weer deze kant op