giethoorn en meppel
Door: margotvandijkopreis
Blijf op de hoogte en volg Margot
07 Augustus 2014 | Nederland, Giethoorn
En toen was het ineens donderdagavond 7 augustus 2014. Na een paar fijne dagen bij Monique Dirven doorgebracht te hebben ben ik woensdag 6 augustus op mijn gemak naar Giethoorn gereden. De tomtom had ik ingesteld op een toeristische route waarbij ik aangegeven had.. vermijd snelwegen. Heerlijk om op die manier te ontdekken hoe wonderschoon en groen ons kikkerlandje dan toch is. Lekkere muziek op in de auto o.a Willie Nelson on the road again waarvoor dank aan John! Genietend autorijden door Nederland. Als je me dat een half jaar gezegd had, had ik je erg vreemd aangekeken... Ik ben via Lochem alwaar ik gelunched heb naar Giethoorn B&B gereden waar ik twee overnachtingen had. Het is een boerderij met camping a la farm zoals ze dat in Frankrijk noemen. In het woonhuis hebben ze twee slaapkamers voor gasten onder wie ik. Gisteren heb ik in een plaatsje verderop wat gewandeld en gegeten. Vandaag, na het goed en uitgebreid ontbijt, ben ik naar Giethoorn gereden. Ik heb een rondvaart van meer dan een uur gedaan en ben daarna op mijn gemak het hele dorp doorgelopen. Lekker op mijn gemak gedaan en uiteraard wat genuttigd op het terras van café de fanfare. Dit café is wereldberoemd na de film de fanfare van Bert Haanstra. Bij de VVV had ik begrepen dat er in Meppel ook nog wat te doen was.. Mokum in Meppel. Ofwel diverse artiesten die op diverse podia in de binnenstad levensliederen uit Amsterdam ten gehore brengen. Ik dacht.. het is lekker weer.. ik ga erheen en zoek een terras en eet dan wat en kan wat meekrijgen van de muziek...nou dat viel me eigenlijk tegen. Op dat moment voelde ik me leeg van binnen en ik kon mijn draai niet vinden... uiteindelijk ben ik bij hotel restaurant de harmonie in Giethoorn terecht gekomen alwaar ik avondeten op heb...lekker op tijd terug bij de B&B zodat ik mijn bagage voor de komende dagen een beetje herpakt heb. Nu nog even tijd om alles door te lezen wat me de komende dagen te wachten staat op Ameland.